Gå videre til innhold

Nyhet -

NHST Media Group - Kvartalsrapport 1. kvartal 2019

Utviklingen i NHST Media Group er preget av at konsernet er midt i omstillingsprosessen for å bedre lønnsomheten, sikre fremtidige digitale inntektsstrømmer og øke veksten. Omstillingen påvirker alle deler av organisasjonen, i tillegg til topplinjen og resultatene. Endringene i selskapsporteføljen i 2018 tilførte konsernet nye digitale abonnementsinntekter og internasjonal vekstkraft i tråd med strategien fremover. I første kvartal ble det i tillegg gjennomført flere strategiprosesser for å tydeliggjøre mål og endringsbehov. Konsernet arbeider med å øke effektiviteten i organisasjonen samt med tiltak som kan redusere den strukturelle kostnadsbasen. Tiltak for å øke de digitale inntektene skal styrke resultatene fremover. Samtidig pågår arbeid med å videreutvikle produkter og tjenester for å tilpasse dem til brukernes behov.

NHST Media Groups driftsresultat i første kvartal 2019 var svakere enn i samme periode i fjor. Resultatnedgangen skyldtes både økte kostnader knyttet til satsinger innen digitalisering og analyse, og kostnader forbundet med lønnsomhetsforbedringer og utvidete strategiske prosesser i flere av virksomhetene.

På inntektssiden er den underliggende utviklingen stabil. Justert for effektene av Nautisk forlag og Sofware-as-a-Service (SaaS) selskapet Mention, var omsetningen i første kvartal på linje med samme periode i fjor. Inntektene fra salg av digitale abonnement i medievirksomhetene økte, og Mention fortsatte sin vekst. Globale publikasjoner oppnådde vekst i annonseinntektene for andre kvartal på rad mens annonseinntektene i Norske publikasjoner falt.

Tiltak er identifisert og aktiviteter igangsatt i alle virksomheter for å redusere kostnader utover i året og inn i 2020. I SaaS-selskapet Mynewsdesk pågår en større restrukturering med sikte på å redusere kostnadsbasen betydelig fra og med andre kvartal 2019. Endringene vil påvirke både topplinjen og lønnsomheten i kommende kvartaler.

Konsernet fortsetter å prioritere kvalitetsprodukter. I første kvartal vant Dagens Næringsliv den anerkjente SKUP-prisen (Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse) for sin avsløring av manipulerte lyttertall hos musikkstrømmetjenesten Tidal. DNX var blant de nominerte til årets byrå i Norge i 2019 i klassen for innholdsmarkedsføring.

Emner

Kontakter

Baard Haugen

Baard Haugen

Pressekontakt Chief Financial Officer +47-977 28 294
Trond Sundnes

Trond Sundnes

Pressekontakt CEO 91600214